Istrilene - 55 jaar jong - Deel 3 – Schuim en kleur

Voor het derde en laatste deel over de eerste producten die in het gamma verschenen, hebben we het over destijds héél belangrijke producten die ook makkelijker te verkopen waren dan de ‘huidverzorging’.

 

Na onze drie basisproducten kwamen er al snel onze badschuimen bij. De klanten die al lang Istrilene aankopen, zullen zich nog wel de grote, zware glazen flessen van 1 liter herinneren, en zeker de dennenbadschuim die toen enorm populair was.

 

Vooral het feit dat je maar een kleine soeplepel product moest gebruiken, en dat je méér schuim had dan water in je bad 😊 was destijds héél speciaal! Vergeet niet dat we spreken over eind jaren 60, begin jaren 70, toen ‘een bad nemen’ maar ééns per week gebeurde.

 

Ondertussen zijn de tijden veranderd, en dus ook onze producten. Badschuim wordt minder gebruikt, tenzij in de winter om ons lekker op te warmen.

 

We hebben onze badschuimen op gebied van formules inmiddels grondig aangepast. Het overdreven schuimen is onder controle door gebruik van een stabilisator, en de grondstoffen zijn van zéér hoogwaardige kwaliteit en bevatten:

 

Een natuurlijk huidverzachtend bestanddeel dat de reinigende werking aanpast aan de natuur en de structuur van de huid. Na het nemen van een bad of douche is het natuurlijk beschermingsfilmpje, dat door de huid geproduceerd wordt, immers verdwenen. De Istrilene schuimbaden zijn samengesteld zodat de huid deze film in een minimum van tijd terug kan opbouwen. Zo zal de huid, ook bij regelmatig baden, zacht aanvoelen. Een schuimstabilisator zorgt dat het schuim zeer lang standhoudt.

 

Dit maakt dat we zéér huidvriendelijk zijn en uiterst zuinig in gebruik. We weten dat onze normale prijzen aan de hogere kant zijn, maar dit weerspiegelt volledig de kwaliteit van onze badschuim en zijn opvolgers in het gamma doucheproducten.

 

Beverly badschuim + Beverly douche

Pretty Woman shower gel

Iforce Hydra Hair & Body shampoo shower gel

Pink Himalaya Spicy Shower oil

Classic Bad Olie

Neutralene Shower gel

 

In het gamma brachten we ook vrij snel onze ‘kleuren’, met name lipstick, nagellak, oogschaduw, blush, gloss fond de teint en vele andere.

 

Omdat deze producten seizoensgebonden zijn en er een groot aanbod op de brede markt ontstaan is door de jaren heen, zijn ze niet langer van strategisch belang binnen Istrilene. We hebben nog enkele basisproducten die we behouden en aanbieden met toch wel twee héél uitzonderlijke Istrilene formules:

 

Istrilene Earth Cream powder

Istrilene Earth Cream powder

Make-up stick

Make-up stick