Lisa and the Beach

Profiteer mee van ons laatste deel van de winactie in samenwerking met Lisa and the Beach, met een nieuwe set juwelen.

 

Als jij in juni 2023 voor meer dan 50 euro producten koopt op onze webshop www.istrilene.be, doe je automatisch mee om deze set juwelen ter waarde van 200 euro te winnen.

 

 

 

Juwelenset ‘Wit en blauw koraal’

 

Deze juwelenset bestaat uit prachtige witte en blauwe stukjes échte koraal, schelpjes met blauwe rug en mooie dikke korrels zand in, echte zoetwaterpareltjes en gevlekte schelpen. De blauwe kraaltjes matchen heel mooi met het blauwe koraal. Het visje en koraaltje in de gouden kleur zijn van metaal en de sluitingen zijn van stainless steel. De oorringen zijn ook helemaal in stainless steel en knappe stukjes aangespoeld koraal.

De fantastische pareltjes zijn gemaakt door Lisa Michiels van Lisa and the Beach.

 

Lisa volgde 20 jaar geleden de liefde en settelde zich in Plakias, Kreta. Lisa heeft een liefde voor dingen die ze vindt op stranden, in de zee en zelfs in de wilde Kretenzische natuur.

 

 

Lisa: “Dit voorjaar is het 16 jaar geleden dat ik besloot naar Kreta te verhuizen voor de liefde van mijn leven, Tasos. Een paar jaar later hadden we een fantastisch huwelijk en werden we gezegend met twee kleine meisjes. Ik kreeg de kans om te groeien in het restaurant Tasomanolis van mijn schoonfamilie en dit uit te breiden met Plakias Cooking Classes.

 

Ik zet deze reis die het leven heet voort met het herontdekken van mijn creativiteit. Sinds mijn jeugd schilder en knutsel ik. Tijdens de pandemie vond ik deze vaardigheden opnieuw. Ik voelde dat voor een deel alles weer geactiveerd werd door bewuster in de natuur te leven hier op dit prachtige eiland, aan zee, door yoga te doen en inspirerende vrouwen te ontmoeten die op mijn pad kwamen.”

Op 21-jarige leeftijd besloot Lisa op vakantie te gaan naar Griekenland, naar het eiland Kreta. Tijdens de voorlaatste dag van haar verblijf in het mooie dorp Plakias, in het zuiden van Kreta, kocht ze een bootticket om het beroemde Preveli Palm Beach te bezoeken en twee uur later werd ze aan boord verwelkomd door de knappe kapitein Tasos. Het was liefde op het eerste gezicht.

 

 

De vrouw die haar het bootticket verkocht, werd haar schoonmoeder en Tasos en Lisa zijn nu de trotse ouders van twee fantastische dochters, Marilena en Nefeli.

 

Lisa heeft een liefde voor dingen die ze vindt op stranden, in de zee en zelfs in de wilde Kretenzische natuur.

 

Lisa: “Lange tijd zaten er veel ideeën in mijn hoofd om dingen te maken van de spullen die we op onze avonturen verzamelen. Uiteindelijk werden mijn ideeën tijdens de pandemie werkelijkheid. Waar ik al zo lang naar verlangde, begon te gebeuren. Ik ontmoette enkele inspirerende vrouwen die me in contact brachten met yoga, waardoor ik weer in contact kwam met mezelf. Visioenen, dromen en spiritualiteit hebben me geleid tot waar ik nu ben, een creatieve ziel die zich uitdrukt in kleurrijke kunst met natuurlijke materialen.

 

Vanaf de eerste momenten dat ik bij Taso was, was er iets waardoor ik me zo zeker voelde dat dit de plek was waar ik moest zijn om me vervuld en gelukkig te voelen. Ik voelde me veilig aan zijn zijde en zeer op mijn gemak op de boten met hem. Hij toonde me zijn wereld dichtbij, boven en in het water en leerde me zwemmen met vinnen en een masker, tussen de vissen in de verbazingwekkende heldere zeeën van Kreta.

 

Jarenlang surfte ik op de golven van het leven met Taso en zijn bedrijven, ik beheerde meer dan 15 jaar het visrestaurant van de familie ‘Tasomanolis’ en ik ben ook Tasos' rechterhand en zakenpartner voor zijn bootdienstenbedrijf ‘Plakias Boat Tours’.

 

We delen allebei een liefde voor dingen die we vinden op stranden, in de zee en zelfs in de wilde Kretenzische natuur. Lange tijd zaten er veel ideeën in mijn hoofd om dingen te maken van de spullen die we op onze avonturen verzamelen. Uiteindelijk werden mijn ideeën tijdens de pandemie werkelijkheid. Waar ik al zo lang naar verlangde, begon te gebeuren. Ik ontmoette enkele inspirerende vrouwen die me in contact brachten met yoga, waardoor ik weer in contact kwam met mezelf. Visioenen, dromen en spiritualiteit hebben me geleid tot waar ik nu ben, een creatieve ziel die zich uitdrukt in kleurrijke kunst met natuurlijke materialen.”

 Quote Lisa & the beach

Strandjuwelen

 

Strandkammen is iets wat Lisa graag doet als ze in de buurt van een strand is. Ze heeft het geluk op het eiland Kreta te wonen, waar de stranden talrijk en prachtig zijn. Met een natuurlijke drang om te reizen en te zoeken naar kusten, hebben de lades van haar kunststudio een brede collectie strandschatten uit de hele wereld.

 

Zeeglas

 

Het is verbazingwekkend wat je kunt vinden en hoe het eruit ziet als de zee dingen heeft meegenomen met haar golven en het zout.  Door het constante tuimelen en weken in het zoute water ontstaat een glad, mat oppervlak over het glas, met afgeronde randen. Zeeglas is er in alle vormen, maten en kleuren, maar sommige kleuren zijn zeldzamer dan andere. De collecties die Lisa maakt met zeeglas, zijn dan ook zeer uniek.

 

De meest populaire oorbellen zijn allemaal parels van zeeglas die zorgvuldig op elkaar zijn afgestemd.  Nog steeds als ze een mooi stuk zeeglas vindt, slaat haar hart een slag over.

 

De klassieke oorbellen die ze maakt zijn hoepels, in zilver, verguld zilver en roestvrij staal.

 

 Lisa and the beach - Lisa Michiels

Zeetegels & Zeepotten

 

Een andere opmerkelijke strandvondst is een strandtegel. Net als de stukjes zeeglas hebben ze hun eigen verhaal. Ooit waren ze misschien een deel van iemands badkamer, vloer, keuken, ... wie zal zeggen waar en van wie ze geweest zijn? Lisa houdt van dagdromen en zich afvragen waar ze vandaan komen. Ze heeft verschillende tegels gevonden met een hoge seventies-factor, de gekste kleuren en de coolste patronen. Ze gebruikt ze voor ‘statement kettingen’, die hun eigen verhaal meedragen.

 

Zeepotten zijn stukken van oude gebroken borden, kommen of kopjes. Op de Griekse stranden kan ze zien dat ze vroeger van blauw/wit aardewerk hielden.

 

Alle info over Lisa and the Beach vind je op https://www.lisaandthebeach.com/