De geschiedenis van onze topper Earth Cream Powder, vroeger ‘woestijnzand’

Ben jij al heel lang vaste Istrilene klant? Dan herken je vast en zeker nog wel deze verpakkingen van onze topper Earth Cream Powder!

Geschiedenis van Earth Cream Powder, Woestijnzand

Wat nu de Earth Cream Powder is, was in het begin het zogenaamde ‘woestijnzand’. Die benaming komt uit het oude Egypte. De Egyptenaren waren de bij eerste mensen die make up gebruikten. Ze gebruikten het woestijnzand, dat henna, gele- en rode oker, kopersulfaat, grafiet, malachiet en andere
puur natuurlijke componenten bevatte, vermengden dat met olie of water en brachten het aan als foundation op hun gelaat. 

We contacteerden Marivonne Nys, die tientallen jaren Istrilene consulente was, voor wat meer uitleg.


Marivonne: “Het product werd verpakt in knappe aarden potjes, vroeger in de beschutte werkplaats gemaakt. Sommige vaste klanten hebben deze potjes nu nog, zo mooi waren ze. Later werd het proces overgenomen door een pottenbakker in Tremelo. Eerst was het een aardenwerken beige potje, met een kurkje, later kwam er een blauwe en zwarte versie.”

Zelfs tot vandaag toe vragen klanten (zelfs uit Noorwegen) nog of het product in dat mooie potje verkrijgbaar is.

 

Het woestijnzand is een topproduct, en daarom is de samenstelling door de jaren heen ook helemaal hetzelfde gebleven.

Marivonne: “Heel de winter door dagelijks een vleugje ‘woestijnzand’ op je gelaat, en je hebt altijd een mooi gebruinde, gezonde teint. Uiteraard van toepassing op alle seizoenen!”

Ook Liliane Hessels, jarenlang consulente voor ons, herinnert zich het product nog goed.

“Het product was verpakt in een leuk potje met kurk, een streling voor het oog. Vóór gebruik van het woestijnzand, raadden we steeds aan een dagcrème aan te brengen en die goed te laten indringen. Het potje even schudden om het poeder los en luchtig te maken, en een weinig poeder aanbrengen met een grotere make up borstel. In de huidige verpakking met handig gaatjesdekseltje is het nog makkelijker om het poeder te doseren. Ik draai altijd even met mijn borstel in het potje, en moest je nog het gevoel hebben dat je te veel poeder te pakken hebt; even blazen op de borstel."

Naargelang de teint die je graag wil, kan je dit meerdere keren herhalen. Je kan ook wat meer accent leggen op de jukbeenderen, of naast de neus of kaaklijn om die wat te accentueren.

Fantastisch aan dit poeder is dat het de huid helemaal niet uitdroogt. Het is een prachtige poederkleur, heel naturel. Zoals de zon in een potje!”

 

Gebruikte jij onze zon 🌞 in een potje al?