Afscheid van Maria Van den Broeck, oprichtster van Istrilene

Onze allereerste en beste gebruiker van de Collagen Elastin Enriched crème, 91 jaar jong, is niet meer onder ons.
 
Op 7 november 2022 namen we afscheid van Maria Van den Broeck, echtgenote van Guido Van den Brande, oprichtster van Istrilene.
 
Toen we enkele weken geleden onze drie nieuwsbrieven over 55 jaar Istrilene maakten, waren we nog bij haar ten rade gegaan met de vraag hoe die opstart was.
 
Maria was destijds, na rondzwerven in Beiroet (Libanon) (1960) en Malmö (Zweden) met haar echtgenoot die destijds voor Sabena werkte, terug in België, samen met de drie kinderen. Als steeds héél actieve vrouw, die ook haar steentje wou bijdragen, kwam ze in contact met Tupperware. Daar werkte ze zich al heel snel op tot ‘Super Monitrice’, en kreeg als éérste van +- 2500 demonstratrices een Gouden Bever + de allereerste auto van het bedrijf.
Afscheid van Maria Van den Broeck, oprichtster van Istrilene
Na enkele jaren verkoop besefte ze dat je niet elke drie maand bij dezelfde klanten kon komen, want na een poosje zaten hun keukenkasten vol met Tupperware, een echt kwaliteitsproduct dat nooit stuk ging, en als er toch iets mee was, gratis vervangen werd.
 
Via haar zus, een kapster, werd er contact gelegd met Mevr. Mortelmans, die een product, namelijk nertsolie, wou verkopen. Maria zag haar kans en begon het merk Vison Rève (later Mylene) te testen voor verkoop op demonstraties. Korte tijd later scheiden hun wegen, en samen met echtgenoot Guido en heel wat verkoopsters van Tupperware werd het merk Istrilene onder de doopvont gehouden en de productie, in eigen beheer, opgestart.
 
In de beginfase was er de nertsolie, reinigingsmelk en tonic. Al snel werden er dag- & nachtcrème, badschuim, shampoo, lippenstift, nagellak en make-up aan toegevoegd.
 
Na 10 jaar, en als allereerste in Europa, werd de collageencrème op de markt gezet, een formule die later nog sterker gemaakt is door er collageen-elastine aan toe te voegen.
 
Maria, door haar drukke leven en ook wel genetisch bepaald, kreeg hartproblemen en onderging als één van de eersten in Leuven haar by pass operatie, iets dat destijds volledig in de kinderschoenen stond, en alleen in Amerika gebeurde.
 
Het resultaat was een enorm litteken op de borst. Al heel snel begon Maria elke dag meermaals collageencrème aan te brengen op de littekens. Dat had het verbluffende resultaat dat je na een hele poos niet meer kon zien dat ze die zware operatie achter de rug had, en dat ze fier met open decolleté naar feestjes durfde te gaan. Maria had ook een zeer goede neus en koos de parfums voor onze producten. Reizen door Europa en bezoek aan talrijke beurzen maakte dat Istrilene op regelmatige basis de meest trendy producten op de markt bracht, voor nog voor de ‘groten der aarde’ gelijkaardige formules en producten uitbrachten.
Onze allereerste en beste gebruiker van de Collagen Elastin Enriched crème, 91 jaar jong, is niet meer onder ons.
Maar vooral, uit haar Tupperware tijd had ze één zaak héél goed onthouden. Kwaliteit, kwaliteit, en persoonlijke service en aandacht voor de klant! Zo komt het dat onze producten vandaag nog steeds dit kwaliteitslabel voeren, er uitsluitend hoogwaardige grondstoffen gebruikt worden, en de ‘actieve’ delen in de producten tot op de limiet van het maximale van de formule ingezet worden.
 
Maria kreeg in 2000 een zware hersenbloeding en verdween uit het beeld, maar was achter de schermen steeds aanwezig. Haar collageencrème is ze tot de laatste dag blijven gebruiken en dat kan je heel goed zien op de foto’s waar ze een mooie huid en gelaat heeft, ook al was ze al 91 jaar jong 😊.
Het was de bedoeling om na de eerste covidgolf eind 2020 te stoppen met het merk, omdat er 2 jaar geen demonstraties konden doorgaan, maar er werd op grote vraag van de klanten en toenmalige demonstratrices beslist om een soort doorstart te maken (na 6 maand volledige inactiviteit), met enkel verkoop via de webshop.
 
Heel wat vaste klanten zijn even op zoek gegaan naar vervangmerken/-producten, in winkels of apotheek, maar ze vinden de weg naar ons merk en vooral zijn kwaliteit terug, en dat tot hun grote voldoening, die ze vaak uiten in telefoontjes of mails aan de firma.
 
Wij, de kinderen Van den Brande en het Istrilene team zullen de warme en mooie herinneringen aan moeder koesteren, en verder de door haar aangegeven richting, filosofie en kwaliteit van Istrilene blijven volgen, zodat jij als klant nog lang mag genieten van haar nalatenschap!
Istrilene oprichtster